torsdag 19 november 2009

Officiellt sommarlov!

Sommar i Australien innebär BBQ i mängder - och jag älskar det. För den som inte vet det, Ella? Mormor? så betyder BBQ [barbeque] att man samlar ihop ett gäng kompisar, förbereder en stor sallad hemma och sen letar upp en lämplig park med en allmän grill där man stoppar i en dollar och låter alla slänga på sitt kött och sina korvar. Det är få saker som smakar så bra som grillad mat i svalkande skymning och goda vänners lag.

I tisdags hade jag och linda vår, officiellt sett, sista tenta i Green Marketing. Men vi hade alltså redan tagit julledigt och bestämt oss för att vi inte kunde misslyckas och därför borde prioritera andra aktiviteter framför plugg. Det visade sig vara helt rätt prioriterat. Två timmar dagen innan drog jag mig in på mitt rum och gjorde lite research runt mina ämnen som jag ville skriva om; "The need for a common eco label" och "Organisational adapting of the climat change". Superintressant och precis vad jag vill syssla med i framtiden! Första, och antagligen enda, gången jag gick till en tenta och kände mig glad att få skriva den. Detta för att få printa ner mina ideer och åsikter, och faktiskt veta att någon måste läsa det och tänka till. Vi firade med middag i china town och australiens favorit-kinesiska-mat; dumplings. Därpå entrade vi THE casino för andra gången , sist lyckades vi faktiskt vinna tillbaka middagspengarna och fick blodad tand. Men denna gång blev vi lite för ivriga efter en mycket lyckad start, både i black jack och Craps, och slutade på minus 5dollar. Men det är det helt klart värt för the entertainment!

Igår, onsdag, höll Monash Uni sin After Exam's party inne i stan. Jättekul att se hur våra små (de flesta som läser på universitetet börjar direkt efter gymnasiet och är därför några år yngre än oss) pojkar i klassen plötsligt vågade prata med oss efter en öl i kroppen, och ALLA ska de komma och hälsa på i Sverige - that's what we call Branding Sweden.

Idag visade termometern värmerekord för säsongen och det är en omöjlighet att fungera någon annanstans är på stranden där det fläktar lite. På vägen ner till stranden hittade jag en 2:nd hand book store och firade mitt nyvunna lov med att köpa massa böcker ur fyndlådan för 1$ styck. Mamma; kände bland annat igen Jeffery Archer från din samling hemma - a prisoner of birth, ge mig en hint om den är läsvärd?! Någon som läst något av John le Carré - fanns massor.

Nu är det läggdags för fröken Lindvall, lägger upp lite bilder från veckan som gott först. So long!

ps. Matsa; det tar emot att säga det, men jag har insett att det finns finesser med jordnötssmör... I matlagning till exempel, som kokosmjölkscurry eller i linscurry... Men jag håller fortfarande för näsan när Julia äter sina riskex med jordnätssmör och jordgubbssylt. Och gränsen går definitivt vid soff-middagar, någon måtta får det vara! ds


The city of Love


Utflykt till Brighton Beach - mindre folk och renare vatten


Vår possums-kompis Herr P


One of them bbq's




Yarra River

1 kommentar:

Mats sa...

Men ditt monster! Hur härlig är du inte?! Jordnötsmör i mat är bra skit som du säger, kan förvandla vilken gryta som helst till gudamat. För övrigt är jag så avundsjuk på ditt black jack spelande att det gör ont i hela kroppen, sjukt kul och sjukt långa borta för mig just nu. Well, mitt jobbsökande har äntligt gett lite utdelning och nu står jag här med tre heltidsjobb. Sälja korv på shell, dagisfröken eller säljare på G-sport. Sistnämnda ligger nog närmast till hands. Drygt med jobb, är ju aldrig hemma när du är vaken så vi måste kanske skypea i helgen. Saknar dig du!