måndag 25 juni 2007

Den midsomrigaste Midsommaraftonen!

Midsommar, nyår och sista april. Det brukar oftast vara sådana där dagar jag bävar inför. Det är dagar då man förväntas göra något extra ordinärt, något alldeles fantastiskt roligt. Dagar som oftast skapa mer panik än glädje.
Men i år har det löst sig av sig själv och jag har bara kunnat flyta med strömmen och ha precis så där himlans kul som det är meningen att man ska ha.





I fredags var det midsommarafton. Grabbarna Uddén ordnade stor fest på sin gård i Ornäs.

Matilda på festens "campingplats"

Vi plockade blommor som vi sedan band kransar av och girlanger till midsommarstången. Jojjomensan, du läste rätt. de hade fixat en alldeles egen, prima majstång. Även ett spelmanslag hade festarrangörerna lyckats skrapa ihop. Så vi fick vår traditionella dans runt stången, skrålandes smågrodorna och fiolioliolej!
Tillmiddag blev det grillat och mumsmumsig sallad. Vissa slog på stort med sill och snaps, andra hade cheesecake.

Efter maten var det brännbollsturnering på ett annorlunda vis, därefter dans på logen natten lång. Här har vi bästa midsommar gänget; Mats, Matilda och Simon och så lille jag såklart!




En trevlig tjej som intresserade sig för Simons flakbil. Hon underhöll oss ett slag med ogenomtänkta uttalanden och bristande kunskap i geografi. "Kommer ni från Göteborg? Vikken fiin tojååta! (bilen är en skoda) Äre du som ä Totti? Eller Spotti då?"


Lång natt med mycket flumm, dans och skratt. Men helt klart midsomrigaste midsommarn på länge!

1 kommentar:

Matilda sa...

Sitter uppe på redaktionen och diggar till "Nothing else matters" och väntar på att en 16-årig grabb ska behaga ringa. Hum. Passar på att le åt dina vackra bilder.
Världens mest kompletta midsommarhelg!
Me like You.