måndag 24 augusti 2009

Sydney



Vet inte om det var de gamla grekerna som först myntade det välbekanta uttrycket; tiden går fort när man har roligt! men mitt i prick träffar det i alla fall över min tid här nere. Sen jag skrev sist har vi hunnit haft en lång och fullmatad weekend i Sydney där vi bodde hos vår vän Charlotte. Hon tipsade om sevärdheter och drog med oss på fester; hemma födelsedagsfest med C-tema och clubande i Darling Harbour med live saxofonist och panoramafönster ut mot hamnen och de upplysta skyskraporna - mäktigt!) Vi hann få en privat visning av operahuset backstage när en vän från Melbourne kom upp och visade sig ha släktingar "på insidan". Hoppas fortfarande att jag ska få möjlighet att se en föreställning där innan jag åker hem till Sverige igen... Det var stor skillnad på vädret i Sydney så vi passade på att få oss lite efterlängtat solbad på Manly beach och sista dagen drog jag på mig vandrardojorna och gjorde den berömda kust walk:en mellan Cooge beach och Bondi beach. Tog mig två timmar i halvspring-takt men gav (förutom blåsor och solbränna) enormt mycket intryck och häpnadsväckande vyer. Ootroooligt vackert(tänk dalmål). För en mer utförlig beskrivning av resan kan ni kika in på Lindas blog, där finns även finfina bilder http://lindalovesthelife.blogspot.com/
Vi tog ett glas vin på en uteservering i Darling Harbour

Second hand shopping på Glebe Market, Sydney


Tillbaka i Melbourne igen faller vardagen snabbt in i sin gång. Både jag och Linda har väldigt mycket i skolan nu men det går ändå förvånansvärt bra med språket. Sen är det ett stort plus att få skriva om saker som känns intressant och relevant. I min leadership kurs skriver jag en essä där jag kritiskt granskar Al Gore och hans ledaregenskaper. Det knyts ihop med hans arbete för the environment som jag i sin tur kan koppla ihop med min kurs i Green Marketing. Där jobbar jag med "environmental labelling" och hur konsumenter kan påverkas därigenom. Nationella organisationer som KRAV eller Svanen finns inte här så det ska bli intressant att implementera svenska ideér och se vad Aussisarna tycker om det. I Brand management analyserar min grupp "Branding through social media" hur markanadsförare kan använda medier som tex Facebook för att stärka sitt varumärke. Framtiden börjar sakta men säkert bli mindre suddig, känns verkligen som jag är inne på rätt spår för mitt framtida yrke och konturerna av hur jag vill ha det blir mer och mer "tangible".

Äntligen framme vid Bondi Beach

Festkommiten på universitetet ordnar fester och aktiviteter till höger och vänster så det sista man behöver oroa sig för är att ha tråkigt. En abc-fest(anything but clothes-party), gratis BBQ-luncher och i onsdags var vi på förhandsvisning av filmen Adam. Jättesöt film som rekomenderas varmt för en hemma-myskväll.

Vi håller på att planera vår lilla semester till Fiji för fullt, någon som har tips eller bra att veta information?

Mat updateä: Igår var hushållet bjudna på middag hos våra Australiensiska kockvänner. Det bjöds på underbart välkryddad stek och rostede rotfrukter. Ikväll ska Jullan, a.k.a. lillCanada laga mat. Det ryktas om en vegetarisk delikatess. Hon har låtit skeppa hit en kokbok från sin favoritrestaurang i Canada. Allt är vegetariskt, billigt, genom nyttigt och fullkomligt utsökt. (Mats; om du tror att Meta skulle vara intresserad är det bara att höra av dig så kan jag scanna in några recept. Är verkligen helt outstanding vad gäller smak!)

Hoppas hösten är vacker och att alla därhemma mår bra, puss och kram

Inga kommentarer: