onsdag 9 september 2009

09-09-09



Idag har jag klarat av min första individuella presentation i detta land! Har jobbat stenhårt de senaste dygnen på rapporten om "the need of eco-labelling", hur man ska kunna underlätta för konsumenter att "handla grönt", som varit grunden för min presentation. Drog många paraleller till Sverige, vilket intresserade aussisarna och gjorde att det blev en avslappnad stämning med många frågor.
Har två riktigt tuffa skolveckor framför mig nu innan det är dags för midterm break och vår fiji-resa! Ser verkligen fram emot kokosnötsdrinkarna och hängmatt's-filosoferandet...

Vi har börjat beta av lite kulturella aktiviteter i vår kära stad. Vi har till exempel besökt The Melbourne Museum där vi lärt oss en hel del om Melbournes (korta!) historia och upplevt en utställning om the incredible mind som var mycket snyggt gjord. Förra helgen var vi på The Art Center och gick på den stora Salvador Dali utsällningen som går nu, otroligt fascinerande konstnär! Man kan verkligen undra vad osm försigår i ett huvud som kan komma upp med sådana surrealistiska verk. De visade hans film "Den andalusiska hunden" - ett måste för filmentusiaster. Tankeknölarna gick på högvarv för att försöka förstå någon sorts tanke bakom ytan... Vi försöker göra det till tradition att ta oss upp på söndags morgonarna och åka in till Viktoria Market för att handla på oss färskt kött, fisk och grönsaker till kanonpriser inför veckans alla culinariska äventyr. Det har gått vägen hittills. Och då passar det förstås också fint att de har den lilla bussen, där de bakar de vidunderligt goda munkarna, precis i anslutning till Grönsaksstånden.... Funderar mycket på hur många jag skulle kunna äta om jag hade tillgång till ett öbegränsat antal, och de inte skulle bidra till ohälsa. (Hoppas verkligen att det förblir funderingar!)
Kvällarna används flitigt till utforskande av Melbournes nattliv. Yellow Bird är en stående favoritbar, men god mat, bra musik och billiga drinkar. Linda, som den Rock n' roll tjej hon är, styrde skeppet till Cherry Bar i lördags där vi dansade till coverlåtar av Ramones , Led Zeppelin och grabbarna...

Det var en riktig kanonhelg med många godbitar, men det bästa var ändå vårat korta besök på IKEA där vi shoppade upp hela veckopengen på sill, kaviar, delicatobollar och lingonsylt. MMM. Jag fällde även några glädje tårar i ren känslosvall över alla svenska namn och familjära förpackningar. Våra aussievänner bara skakade på huvudet. Som tur är, var vår kära JUlia precis lite exalterad som vi( hon köpte tre paket singoalla-kakor till sig själv som redan är halvt uppätna) .

Everyday life in Melbourne continues...
xoxo

Inga kommentarer: